{{ entry.title }}

CF099803 kopie

speciale afwerkingen en details

Afwerking omvat een scala aan aspecten. Het is de zorgvuldige selectie van de juiste eiken planken, gelet op nerfpatronen en noten. Het is de keuze van het werkblad en zijn specifieke bewerking. Het zijn de fijne accenten zoals kroonlijsten, plinten, smeedijzeren handgrepen en deurtjes die de perfecte finishing touch vormen. Alle losse eindjes worden samengebracht tot een naadloos geheel.

Simon en Stephen, zaakvoerders Arrèli

speciale afwerkingen & details
O0 A0215 kopie

Werk van Arrèli kan je makkelijk herkennen 
aan onze typische afwerking:

Ontdek hier al onze speciale afwerkingen.
Steeds met veel liefde en vakmanschap uitgewerkt.

 1. zwaluwstaart-verbindingen

  We maken gebruik van een eeuwenoude ambachtelijke methode om onze laden in elkaar te steken. De zwaluwstaart verbinding is een van de sterkste en de meest stabiele houtverbinding en is esthetisch heel mooi.

 2. In-house vervaardigde crémaillères

  Visueel aantrekkelijk en zeer gebruiksvriendelijk. Onze kasten hebben geen zichtbare gaten en het verplaatsen van legplanken is eenvoudig. Deze crémaillères zijn ook prachtig bij een open kast.

 3. Volmassieve kopse kanten

  Bij het openen van de Arrèli kastdeuren en laden fronten zie je geen afplankbandje maar wel degelijk iedere plank apart via tand en groef. Deze manier voegt terug karakter toe aan de keuken.

 4. Opgeronde hoeken

  Onze keukens met opgeronde hoeken worden opgerond afgewerkt van plint tot kroonlijst (plinten, kroonlijsten, moluren en werkbladen) Deze worden op ambachtelijke wijze gevormd. We draaien deze in-house op onze draaibank om exact hetzelfde profiel te verkrijgen. 

 5. Geborstelde eik

  Van licht tot zwaar geborsteld, deze techniek accentueert de vlamtekening en nerven van het hout, waardoor een rustiekere uitstraling ontstaat.

 6. Handgeschilderd houtwerk

  Het schilderwerk wordt in ons eigen atelier voorbereid. De eerste laag gebeurt bij ons in het atelier, de laatste lagen ter plaatse bij de klant, handgeschilderd. Hiervoor gebruiken we de borstelstreeptechniek voor een authentieke uitstraling (zoals bij de 'Old England' keuken).

 7. Vouwdeuren

  Uniek voor Arrèli, deze praktische deuren zijn perfect voor ontbijtkasten met een natuursteen werkblad als bodem. Wat visueel mooi is en onderhoudsvriendelijk. Ze hebben een kleine draaicirkel waardoor ze gemakkelijk kunnen worden geopend en gesloten zonder in de weg te staan en u kan genieten van uw ontbijt.

 8. Kruidenrekken

  De handige uitschuifbare kruidenkastjes in de schouw zorgen ervoor dat kruiden en olie altijd binnen handbereik zijn.

 9. Provisiekast

  Door middel van hangrekken aan de deuren te bevestigen en minder diepe legplanken zorgen we voor een beter overzicht in de kast en gaan spullen op de 2 de rij niet verloren. Het idee is ontstaan op basis van een frigo. 

   

   

 10. Binnenkant van de kast

  De binnenkant van onze kasten is gemaakt van massief hout met een hoogwaardige eikenfineerafwerking op de legplanken.

 11. Handgemaakt smeedwerk

  De combinatie van eeuwenoude traditionele handelingen en moderne technieken brengen extra leven in de op maat gemaakte smeedijzeren kastdeuren, handdoekbaren en pollepelrails. Deze worden afgewerkt met een poedercoating waardoor ze een unieke uitstraling krijgen.

 12. Bestekindeling

  Esthetisch en praktisch, de houten bestekindelingen zorgen voor een maximale benutting van de laderuimte.

 1. MG 3110 kopie
 2. eiken keuken
 3. massief eiken keuken
 4. CF080088 2
 5. MG 2751 1
 6. CF080087
 7. massief eiken keuken met ontbijtkast
 8. kruidenrekje in schouw eiken keuken
 9. CF080102
 10. CF099798 kopie
 11. O0 A5138
 12. O0 A0033

zoekt u een gepassioneerd vakman om uw project te realiseren?

maak een afspraak

schrijf U in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte
van onze laatste realisaties